Welcome, Guest. Please login or register.

Αποστολέας Θέμα: Ελάχιστα μεταβλητά.  (Αναγνώστηκε 459 φορές)

Thomas

• Jr. Member
  • **
Ελάχιστα μεταβλητά.
« στις: Ιουνίου 20, 2026, 10:52:πμ »
Λοιπόν επειδή τα μελέτησα και αν δεν τα έγραφε ο Φιλλας δεν θα τα σκεφτόμουν ποτε, εχω δημιουργήσει ένα συστηματάκι προσωπικά κυνηγώ αποδόσεις 1.30-1.60 δεν πάω παραπάνω. Το ανεβάζω γιατί το θεωρώ υποχρέωση μου να το ανεβάσω Στο κάθε δελτίο ισομοιράζω τα κέρδη. Σε αυτές τις αποδόσεις δεν θα πω πως ειναι εύκολο να κερδισεις να γινεις πλούσιος κτλ αλλά από την άλλη δεν ειναι και τίποτα τρομερά υπερβολικό. Πιστεύω πως ειναι η μεση τομή! Θα σας ποστάρω όπως τα εμφανίζει το προγραμμα μου και θα τα καταλάβετε ειναι απλο στην κατανόηση. Εγω έτσι θα τους κυνηγήσω τον Σεπτεμβριο. Τώρα αν τυχει καποιο ΣΚ και δεν έχω 15 αγώνες και εχω πχ 10 ε οκ τα τροποποιώ!

Αριθμός αγώνων: 15
Αριθμός ομίλων: 10
Minimum αγώνες ανά όμιλο: 1
Maximum αγώνες ανά όμιλο: 2

ΟΜΙΛΟΙ
1) 101 102
2) 103 104
3) 105 106
4) 107 108
5) 109 110
6) 111
7) 112
8 ) 113
9) 114
10) 115

AUTO RULES
Αν πιάσεις 7/10 ομίλους
στόχος εγγύησης: τουλάχιστον 3άδα

ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ...

ΣΤΗΛΕΣ
1) groups=[1, 2, 3] | matches=101 102 103 104 105 106
2) groups=[4, 5, 6] | matches=107 108 109 110 111
3) groups=[7, 8, 9] | matches=112 113 114
4) groups=[1, 4, 10] | matches=101 102 107 108 115
5) groups=[2, 3, 10] | matches=103 104 105 106 115
6) groups=[1, 5, 6] | matches=101 102 109 110 111

PROOF
Σενάρια που ελέγχθηκαν: C(10,7) = 120
max 3άδα: 120 σενάρια

RESULT: PASS
100% ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΟ.

SUMMARY
Αγώνες: 15
Όμιλοι: 10
Μέγεθος ομίλων: 1-2
Στήλες: 6

javistas

• Hero Member
  • diophantus.bet@gmail.com
Απ: Ελάχιστα μεταβλητά.
« Απάντηση #1 στις: Ιουνίου 20, 2026, 22:30:μμ »
Ποιός ακριβώς είναι ο όρος;
Οι όμιλοι με τα 2 ματς, θέλουμε να περάσουν και τα 2;

Χρηστος

• Sr. Member
« Απάντηση #2 στις: Ιουλίου 01, 2026, 17:05:μμ »
Βασικά δεν έχει να κάνει με ομίλους ειναι 10 αγώνες για 3αδα =6 στήλες αρκεί να πιάσει 7.

stevakos

• Newbie
  • *
« Απάντηση #3 στις: Ιουλίου 03, 2026, 19:54:μμ »
καλησπερα,σε καθε περιπτωση υπαρχει κερδος αν παιξουμε ολα τα ματς με ποσοστο 1,30;

javistas

• Hero Member
« Απάντηση #4 στις: Ιουλίου 04, 2026, 10:56:πμ »
καλησπερα,σε καθε περιπτωση υπαρχει κερδος αν παιξουμε ολα τα ματς με ποσοστο 1,30;

Άρα πρέπει σε κάθε όμιλο να τα πιάσει και τα δύο ματς.

Thomas

• Jr. Member
  • **
« Απάντηση #5 στις: Ιουλίου 04, 2026, 11:54:πμ »
Ευχαριστώ για τις ερωτήσεις. Να ξεκαθαρίσω λίγο τη λογική του συστήματος γιατί προφανώς κάποια σημεία δεν έγιναν αντιληπτά όπως τα είχα στο μυαλό μου.

Στους ομίλους που αποτελούνται από δύο αγώνες, ο όμιλος θεωρείται επιτυχημένος μόνο όταν επαληθευτούν και οι δύο αγώνες. Οι μονοί αγώνες προφανώς είναι μονοί.

Η μαθηματική εγγύηση όμως δεν βασίζεται στους 15 αγώνες αυτούς καθαυτούς, αλλά στους 10 ομίλους που προκύπτουν. Οι 6 στήλες έχουν σχεδιαστεί έτσι ώστε αν επαληθευτούν 7 από τους 10 ομίλους, να υπάρχει υποχρεωτικά τουλάχιστον μία επιτυχημένη 3άδα ομίλων. Αυτό δεν είναι υπόθεση· έχει ελεγχθεί σε όλους τους C(10,7)=120 δυνατούς συνδυασμούς.

Όσο για το αν υπάρχει πάντα κέρδος στις αποδόσεις 1.30-1,60, αυτό εξαρτάται από την ισοκατανομή του πονταρίσματος και τις πραγματικές αποδόσεις των επιλογών. Το συγκεκριμένο θέμα είναι διαφορετικό από τη μαθηματική εγγύηση κάλυψης που παρουσιάζω εδώ.

Πάντως εφόσον υπάρχει ο Διόφαντος, θα είχε ενδιαφέρον να δοκιμαστεί και εκεί η διάταξη. Αν αναπαράγει την ίδια λύση ή κάποια ισοδύναμη ή και καλύτερη ενδεχομένως, θα είναι μια ανεξάρτητη επιβεβαίωση της κατασκευής.
« Τελευταία τροποποίηση: Ιουλίου 04, 2026, 11:57:πμ από Thomas »

javistas

• Hero Member
« Απάντηση #6 στις: Ιουλίου 05, 2026, 22:27:μμ »
Οι στήλες είναι όντως 6.

Από κει και πέρα θα παίξει ρόλο ποιά ματς έχεις πιάσει, γιατί αν πιάσεις 7 σωστά ματς, μπορεί να σου βγάλει από 1-5 τριάδες.

Markos

• Newbie
  • *
« Απάντηση #7 στις: Ιουλίου 06, 2026, 21:49:μμ »
Ελπίζω να καταλαβαίνεις τη διαφορά ανάμεσα στο πλήθος των ομίλων και το πλήθος των στοιχημάτων. Τώρα με την ΑΙ η δημιουργία τέτοιου είδους συστημάτων είναι πανεύκολη. Για να δημιουργήσει η ΑΙ της Google το σύστημά σου, απλά της είπα:

"There are 10 bets. Generate the combinations of those 10 bets by 3, so that if 7 bets win, at least one combination of 3 bets wins."

Το αποτέλεσμα ήταν το ίδιο (1,2,3), (4,5,6), (7,8,9), (1,4,10), (2,3,10) και (1,5,6). Και δεν είναι η μοναδική λύση. Επανέλαβα τη διαδικασία και μου έβγαλε διαφορετικές τριάδες, αλλά πάλι έξι τον αριθμό. Βεβαίως, το αποτέλεσμα βρίσκει εφαρμογή είτε για μεμονωμένα στοιχήματα είτε για ομίλους (όπως τους λες) στοιχημάτων. Όμως, είναι τελείως διαφορετικό να κερδίσεις 7 στοιχήματα στα 15, απ' ό,τι να κερδίσεις 7 ομίλους στους 10. Στην περίπτωσή σου, τα 7 κερδισμένα στοιχήματα δε σου δίνουν κερδισμένη τριάδα, αλλά οι 7 κερδισμένοι όμιλοι σου δίνουν. Με την ίδια λογική μπορείς να κάνεις τα στοιχήματα 30 και να έχεις 5 στοιχήματα σε 5 ομίλους και 5 μονά (5 x 5 + 5 = 30). Πάλι, "έξι" στήλες χρειάζεσαι.

javistas

• Hero Member
« Απάντηση #8 στις: Ιουλίου 07, 2026, 11:23:πμ »
Ελπίζω να καταλαβαίνεις τη διαφορά ανάμεσα στο πλήθος των ομίλων και το πλήθος των στοιχημάτων. Τώρα με την ΑΙ η δημιουργία τέτοιου είδους συστημάτων είναι πανεύκολη. Για να δημιουργήσει η ΑΙ της Google το σύστημά σου, απλά της είπα:

"There are 10 bets. Generate the combinations of those 10 bets by 3, so that if 7 bets win, at least one combination of 3 bets wins."

Το αποτέλεσμα ήταν το ίδιο (1,2,3), (4,5,6), (7,8,9), (1,4,10), (2,3,10) και (1,5,6). Και δεν είναι η μοναδική λύση. Επανέλαβα τη διαδικασία και μου έβγαλε διαφορετικές τριάδες, αλλά πάλι έξι τον αριθμό. Βεβαίως, το αποτέλεσμα βρίσκει εφαρμογή είτε για μεμονωμένα στοιχήματα είτε για ομίλους (όπως τους λες) στοιχημάτων. Όμως, είναι τελείως διαφορετικό να κερδίσεις 7 στοιχήματα στα 15, απ' ό,τι να κερδίσεις 7 ομίλους στους 10. Στην περίπτωσή σου, τα 7 κερδισμένα στοιχήματα δε σου δίνουν κερδισμένη τριάδα, αλλά οι 7 κερδισμένοι όμιλοι σου δίνουν. Με την ίδια λογική μπορείς να κάνεις τα στοιχήματα 30 και να έχεις 5 στοιχήματα σε 5 ομίλους και 5 μονά (5 x 5 + 5 = 30). Πάλι, "έξι" στήλες χρειάζεσαι.

Σωστά και έχει την εξής ιδιαιτερότητα: Με μόνο 9 ματς στα 15, μπορεί να σου δώσει 3άδα. Αρκεί να είναι τα 5 ματς που είναι στάνταρ και άλλα 4 που θα είναι στον ίδιο όμιλο.

Markos

• Newbie
  • *
« Απάντηση #9 στις: Ιουλίου 07, 2026, 11:35:πμ »
Για να καταλάβω, οι όμιλοι είναι "υπο-παρολί" μέσα στο συνολικό παρολί και προσπαθούμε να φτιάξουμε συνδυαστικά παρολί με άνισο αριθμό σκελών, ανάλογα με το πόσα μονά έχει ο κάθε όμιλος, εξασφαλίζοντας ένα minimum πλήθος επιτυχιών. Αρκετά φιλόδοξο...

Thomas

• Jr. Member
  • **
« Απάντηση #10 στις: Ιουλίου 07, 2026, 20:24:μμ »
Δεν έχω υποστηρίξει πουθενά ότι "7 στα 15 στοιχήματα" ισοδυναμούν με "7 στους 10 ομίλους". Αντίθετα, η εγγύηση εφαρμόζεται αποκλειστικά στους 10 ομίλους, όπως περιγράφεται εξαρχής.

Πράγματι, το covering των 10 στοιχείων είναι ανεξάρτητο από το τι αναπαριστά κάθε στοιχείο. Η συνεισφορά εδώ δεν είναι η ανακάλυψη του covering αυτού καθαυτού, αλλά η εφαρμογή του πάνω σε μια ομαδοποίηση 15 αγώνων σε 10 λογικές μονάδες.

Όσο για το ότι μια ΑΙ ή ο Διόφαντος μπορούν να παράγουν την ίδια διάταξη, αυτό είναι αναμενόμενο. Μια σωστή μαθηματική λύση θα πρέπει να μπορεί να αναπαραχθεί και από άλλα εργαλεία.

Καλή σας συνέχεια και ότι καλύτερο στο διάβα σας!

Markos

• Newbie
  • *
« Απάντηση #11 στις: Ιουλίου 07, 2026, 21:22:μμ »
Φίλε Thomas αυτό που προσπαθώ να καταλάβω είναι η λογική των ομίλων και τι ακριβώς κερδίζω αν τους εφαρμόσω. Οι συνδυασμοί ν πραγμάτων ανά κ δεν αλλάζουν, όπως και να μοιράσω τα ν πράγματα σε ομίλους. Π.χ. οι συνδυασμοί 6 στοιχημάτων ανά 3 είναι 20.

Αν χωρίσω τα 6 στοιχήματα σε 3 ομίλους ανά δύο, π.χ. (1, 2), (3, 4) και (5, 6) και δημουργήσω τριάδες με ένα στοίχημα από κάθε όμιλο, οι συνδυασμοί πέφτουν στους 8 (= 2 x 2 x 2). Έχουν αποκλειστεί όλοι οι συνδυασμοί που περιλαμβάνουν το 1 και το 2 μαζί, το 3 και το 4 μαζί, καθώς και το 5 και το 6 μαζί. Το ότι αφήνω πίσω μου 12 συνδυασμούς δε σημαίνει ότι αυτοί παύουν να υπάρχουν. Η εξοικονόμηση που πετυχαίνω είναι τεχνητή και αυθαίρετη. Για παράδειγμα, οι όμιλοι θα μπορούσαν να είναι (1,3), (2,5) και (4,6). Αυτό που όντως έχει λογική είναι να ζητήσω να έχω υποχρεωτικά τριάδα αν πιάσω τέσσερα στοιχήματα, για όλους τους συνδυασμούς.

Όποιος θέλει ας με διαφωτίσει, κατά προτίμηση με ένα παράδειγμα.

javistas

• Hero Member
« Απάντηση #12 στις: Ιουλίου 08, 2026, 11:25:πμ »
Φίλε Thomas αυτό που προσπαθώ να καταλάβω είναι η λογική των ομίλων και τι ακριβώς κερδίζω αν τους εφαρμόσω. Οι συνδυασμοί ν πραγμάτων ανά κ δεν αλλάζουν, όπως και να μοιράσω τα ν πράγματα σε ομίλους. Π.χ. οι συνδυασμοί 6 στοιχημάτων ανά 3 είναι 20.

Αν χωρίσω τα 6 στοιχήματα σε 3 ομίλους ανά δύο, π.χ. (1, 2), (3, 4) και (5, 6) και δημουργήσω τριάδες με ένα στοίχημα από κάθε όμιλο, οι συνδυασμοί πέφτουν στους 8 (= 2 x 2 x 2). Έχουν αποκλειστεί όλοι οι συνδυασμοί που περιλαμβάνουν το 1 και το 2 μαζί, το 3 και το 4 μαζί, καθώς και το 5 και το 6 μαζί. Το ότι αφήνω πίσω μου 12 συνδυασμούς δε σημαίνει ότι αυτοί παύουν να υπάρχουν. Η εξοικονόμηση που πετυχαίνω είναι τεχνητή και αυθαίρετη. Για παράδειγμα, οι όμιλοι θα μπορούσαν να είναι (1,3), (2,5) και (4,6). Αυτό που όντως έχει λογική είναι να ζητήσω να έχω υποχρεωτικά τριάδα αν πιάσω τέσσερα στοιχήματα, για όλους τους συνδυασμούς.

Όποιος θέλει ας με διαφωτίσει, κατά προτίμηση με ένα παράδειγμα.

Υποθέτω, ότι η λογική του ομίλου, έχει να κάνει με την απόδοση των ματς.
Παράδειγμα: Αν αντί για 2 ματς του 1,30 που μας δίνουν τελική απόδοση 1,69, είχαμε ένα ματς του 1,70, είναι το ίδιο από πλευράς δημιουργίας συνδυασμών και στόχου, δηλαδή να πιαστούν όλα τα ματς κάθε ομίλου, είτε ένα, είτε περισσότερα.

Markos

• Newbie
  • *
« Απάντηση #13 στις: Ιουλίου 08, 2026, 16:05:μμ »
Υποθέτω, ότι η λογική του ομίλου, έχει να κάνει με την απόδοση των ματς.
Παράδειγμα: Αν αντί για 2 ματς του 1,30 που μας δίνουν τελική απόδοση 1,69, είχαμε ένα ματς του 1,70, είναι το ίδιο από πλευράς δημιουργίας συνδυασμών και στόχου, δηλαδή να πιαστούν όλα τα ματς κάθε ομίλου, είτε ένα, είτε περισσότερα.

Δε συμφέρει. Με την ίδια λογική μπορώ να συμπεριλάβω σε υπο-παρολί 3 γεγονότα με απόδοση 1,19 ή τέσσερα με απόδοση 1,14 κ.ο.κ. Αλλά, στο δελτίο του παρολί τα σκέλη δηλώνονται μονά και ανεξάρτητα. Το πρόβλημα είναι ότι η τελική γκανιότα, μαζί με τα άλλα κύρια στοιχήματα, θα πάει στον ουρανό! Καλύτερα να μείνω με το μονό που έχει την ίδια απόδοση και μία γκανιότα. Επίσης, με κάθε προσθήκη νέου σκέλους τόσο αυξάνεται η πιθανότητα να χαθεί το παρολί. Γι' αυτόν ακριβώς το λόγο δεν έχει έννοια να λέμε, "το έχασα παρά ένα!".

"Άποψή σου", μπορεί να μου πείτε. Δεκτό, αλλά πρόκειται για άποψη που τεκμηριώνεται μαθηματικά από τις πιθανότητες... Αν και είμαι υπέρ των μονών, πιστεύω ότι ένας άλλος λογικός τρόπος για να κόψει κάποιος στήλες σε συνδυαστικό παρολί, είναι να ταξινομήσει αυτές τις στήλες κατά φθίνουσα διάταξη πιθανότητας και να επιλέξει τελικά τις πρώτες k με τη μεγαλύτερη πιθανότητα. Άλλος μπορεί να κάνει το αντίθετο. Nα επιλέξει, δηλαδή, τις k στήλες με τη μεγαλύτερη απόδοση.

Thomas

• Jr. Member
  • **
« Απάντηση #14 στις: Ιουλίου 08, 2026, 16:10:μμ »
Το πρόβλημα μου και από εκεί ξεκινήσανε όλα ήταν τι γινεται όταν σε 15 αγώνες μπορω να πιάσω 11-12 και μια απο τις λύσεις σε αυτό το πρόβλημα ειναι το συστημα που δημιούργησα.

Μαθηματικά στο στοίχημα τεκμηριώνεται αυτο και δεν ειναι δικά μου λογια ειναι της ΑΙ αφου αναφέρθηκε! 

Ερώτηση:  θελω να μου απαντησεις ωμα και ξερά μπορω να κερδισω στο στοιχημα ναι ή οχι;

Όχι.

Ωμά και ξερά, μακροπρόθεσμα η απάντηση είναι όχι.

Οι αποδόσεις των στοιχηματικών εταιρειών είναι μαθηματικά σχεδιασμένες (μέσω της λεγόμενης «γκανιότας») ώστε το σπίτι να κερδίζει πάντα στο τέλος της ημέρας. Για να είσαι κερδισμένος σε βάθος χρόνου, πρέπει να νικάς τις πιθανότητες και το σύστημα σταθερά, πράγμα που καταφέρνει μόλις ένα ελάχιστο ποσοστό παικτών (κάτω από 1-2%), οι οποίοι ασχολούνται επαγγελματικά, με ατελείωτες ώρες ανάλυσης, αυστηρή διαχείριση κεφαλαίου και χωρίς κανένα συναίσθημα.

Για τον μέσο παίκτη, το στοίχημα είναι απλώς μια μορφή διασκέδασης που κοστίζει χρήματα.