Welcome, Guest. Please login or register.

Αποστολέας Θέμα: Κατασκευαστικό πρόγραμμα - Διόφαντος  (Αναγνώστηκε 97122 φορές)

Γιάννης

• Sr. Member
  • Ενάντια στους BOOK
Απ: Κατασκευαστικό πρόγραμμα - Διόφαντος
« Απάντηση #195 στις: Ιανουαρίου 18, 2023, 18:54:μμ »
Εκανα λάθος.
4πυρινο είναι και εμενα με 8 gb RAM
Ως επεξεργαστή έχει το
11th Generation Intel Core i5 - 11300H
Και πράγματι, έχει διαφορα απο πριν.
Αφαιρεσες και τους τυπικους κωδικούς απο τον Διοφαντο;

javistas

• Hero Member
  • diophantus.bet@gmail.com
« Απάντηση #196 στις: Ιανουαρίου 18, 2023, 19:18:μμ »

Αφαιρεσες και τους τυπικους κωδικούς απο τον Διοφαντο;

Θα ξαναμπούν. Απλά υπήρχε ένα bug που το δουλεύω τώρα.

javistas

• Hero Member
« Απάντηση #197 στις: Ιανουαρίου 27, 2023, 13:23:μμ »
Μετά από απορία φίλου, θα γράψω λίγα πράγματα για τη λειτουργία του αντίστροφου μεταβλητού.

Όταν μιλάμε για μεταβλητό σύστημα ή για δισμετάβλητο σύστημα, μιλάμε για ένα σύστημα επί του πλήρους μήκους n, το οποίο θα εγγυάται 100% επιτυχία n-1 και το δισμετάβλητο εγγυάται n-2.
Δηλαδή, αν το σύστημα είναι 10δες, τότε το μεταβλητό εγγυάται 100% 9άρι σίγουρο και το δισμετάβλητο εγγυάται 100% 8άρι.
Στο Διόφαντο, υπάρχει η επιλογή να επιλέξουμε οποιοδήποτε μήκος και οποιαδήποτε εγγύηση για επιτυχία, πχ μπορούμε να παίξουμε σε σύστημα μήκους 9, να παίξουμε 8άδες για 100% 7άρι ή να παίξουμε 6άδες για 100% 6άρι κλπ.

javistas

• Hero Member
« Απάντηση #198 στις: Ιανουαρίου 27, 2023, 13:34:μμ »
Για όσους δεν έχουν δοκιμάσει το μπάσκετ, να πω ότι η γεννήτρια βασικών στηλών έχει φοβερά αποτελέσματα εκεί.
« Τελευταία τροποποίηση: Ιανουαρίου 27, 2023, 13:40:μμ από javistas »

guest2020

• Επισκέπτης
« Απάντηση #199 στις: Ιανουαρίου 27, 2023, 16:44:μμ »
ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΔΩΣΕΙΣ ΕΝΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΜΕ ΣΤΗΛΕΣ  ? ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΠΟΛΥ ΑΥΤΟ ΓΙΑ ΝΑ ΔΩ ΜΗΠΩΣ ΕΧΩ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΜΕΙΩΣΗ ΣΤΗΛΩΝ

javistas

• Hero Member
« Απάντηση #200 στις: Ιανουαρίου 27, 2023, 23:08:μμ »
ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΔΩΣΕΙΣ ΕΝΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΜΕ ΣΤΗΛΕΣ  ? ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΠΟΛΥ ΑΥΤΟ ΓΙΑ ΝΑ ΔΩ ΜΗΠΩΣ ΕΧΩ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΜΕΙΩΣΗ ΣΤΗΛΩΝ

Δηλαδή τι εννοείς Κομνηνέ;

Παράδειγμα, οι 7 διπλές πλήρες που είναι 128 στήλες, για 100% 6άρι βγαίνει 16 στήλες.

Ο Διόφαντος βρίσκει σε οποιδήποτε σετ στηλών, το αντίστοιχο μεταβλητό.

guest2020

• Επισκέπτης
« Απάντηση #201 στις: Ιανουαρίου 28, 2023, 10:28:πμ »
OK TΩΡΑ ΤΟ ΠΙΑΣΑ !

Γιάννης

• Sr. Member
  • Ενάντια στους BOOK
« Απάντηση #202 στις: Ιανουαρίου 28, 2023, 16:51:μμ »
Πραγματικά το αντιστροφο μεταβλητο του Διοφαντου, είναι πολυ εξυπηρετικό.
Μπορεί να μην βρισκει πάντα το ελάχιστο των στηλών που μπορεί να κατέβει ενα μεταβλητο σύστημα, αλλά, υπάρχει ένα μεγάλο αλλά, γιατι ο Διοφαντος σου δίνει την επιλογή για παράδειγμα απο 15 αγώνες να σου δίνει οχι μονο 15αδες που σίγουρα πιάνουν 14 αγώνες ή 13 ή 12 (ανάλογα με το μεταβλητο που ζητάμε), μπορουμε απο τους 15 αγώνες να μας δώσει συστημα σε 8αδες που να πιανουν σιγουρα 7 ή 6 ή 5 ή οτιδήποτε αλλο ζητήσουμε.
Ακομη ενα ατού του, είναι πώς ολα τα προηγούμενα, τα κάνει για οτι ζητησουμε. Διπλες, τριπλες, τετραπλες, πενταπλες κοκ
Πραγματικά υπέροχο!!!

javistas

• Hero Member
« Απάντηση #203 στις: Ιανουαρίου 28, 2023, 17:38:μμ »
Πραγματικά το αντιστροφο μεταβλητο του Διοφαντου, είναι πολυ εξυπηρετικό.
Μπορεί να μην βρισκει πάντα το ελάχιστο των στηλών που μπορεί να κατέβει ενα μεταβλητο σύστημα, αλλά, υπάρχει ένα μεγάλο αλλά, γιατι ο Διοφαντος σου δίνει την επιλογή για παράδειγμα απο 15 αγώνες να σου δίνει οχι μονο 15αδες που σίγουρα πιάνουν 14 αγώνες ή 13 ή 12 (ανάλογα με το μεταβλητο που ζητάμε), μπορουμε απο τους 15 αγώνες να μας δώσει συστημα σε 8αδες που να πιανουν σιγουρα 7 ή 6 ή 5 ή οτιδήποτε αλλο ζητήσουμε.
Ακομη ενα ατού του, είναι πώς ολα τα προηγούμενα, τα κάνει για οτι ζητησουμε. Διπλες, τριπλες, τετραπλες, πενταπλες κοκ
Πραγματικά υπέροχο!!!

Γιάννη πολύ σωστά τα λες.

javistas

• Hero Member
« Απάντηση #204 στις: Ιανουαρίου 30, 2023, 12:55:μμ »
Ανανεώθηκε το αρχείο με τη βοήθεια για το πρόγραμμα. Μπορείτε να το κατεβάσετε εδώ:

https://www.dropbox.com/s/k0udfzym5o63wz5/Diophantus-helpFile.pdf?dl=1

javistas

• Hero Member
« Απάντηση #205 στις: Ιανουαρίου 30, 2023, 19:45:μμ »
Εδώ θέλω λίγο να τονίσω κάτι. Όταν παίζουμε με το αντίστροφο μεταβλητό, είναι αυτονόητο ότι οι στήλες πέφτουν.
Με ένα γενικό κανόνα, οι στήλες πέφτουν περίπου κατά 50%. Ας υποθέσουμε ότι φτιάχνουμε ένα σύστημα με 8 ματς για 8άδες και καταλήγουμε στις 100 στήλες.
Αν θελήσουμε να παίξουμε αντίστροφο 7άδες για σίγουρα 7, τότε οι στήλες θα πέσουν περίπου στις 50. Η πιθανότητα όμως για 7άρι, είναι πολύ μεγαλύτερη απ' ότι για 8άρι. Μπορεί να χάνουμε σε απόδοση, αλλά κερδίζουμε σε πιθανότητες.
Καλό είναι να κάνουμε ένα τεστ με τις Τυχαίες κληρώσεις, να δούμε τι ψάρια πιάνει μετά το σύστημα.

stat-man

• Jr. Member
  • **
« Απάντηση #206 στις: Ιανουαρίου 31, 2023, 16:12:μμ »
Θέλω να προτείνω κάτι για το πρόγραμμα μιας και εγώ και φαντάζομαι και άλλοι , δεν έχω καταφέρει να το δουλέψω γιατί μπερδεύομαι αρκετά.Προσπάθησα να το ξαναποιάσω μετά από αρκετό καιρό που το είχα πάρει και πάλι δεν κατάφερα τίποτα παρά μόνο να μου σπάσει τα νεύρα και να το παρατήσω.Το επεξηγηματικό pdf δυστυχώς αναφέρει μόνο πως βάζεις μια βασική στήλη και μέχρι εκεί.
Θα έλυνε λοιπόν σε αρκετούς τα χέρια εαν υπήρχαν έτοιμα προαποθηκευμένα συστήματα του forum ώστε να τα φορτώνεις και όχι μόνο να βλέπεις πως έχουν δημιουργηθεί οι βασικές στήλες αλλά να μπορείς και να κάνεις δοκιμές-αλλαγές σε κάτι ώστε να το φέρεις στα μέτρα σου.

javistas

• Hero Member
« Απάντηση #207 στις: Ιανουαρίου 31, 2023, 18:37:μμ »
Θέλω να προτείνω κάτι για το πρόγραμμα μιας και εγώ και φαντάζομαι και άλλοι , δεν έχω καταφέρει να το δουλέψω γιατί μπερδεύομαι αρκετά.Προσπάθησα να το ξαναποιάσω μετά από αρκετό καιρό που το είχα πάρει και πάλι δεν κατάφερα τίποτα παρά μόνο να μου σπάσει τα νεύρα και να το παρατήσω.Το επεξηγηματικό pdf δυστυχώς αναφέρει μόνο πως βάζεις μια βασική στήλη και μέχρι εκεί.
Θα έλυνε λοιπόν σε αρκετούς τα χέρια εαν υπήρχαν έτοιμα προαποθηκευμένα συστήματα του forum ώστε να τα φορτώνεις και όχι μόνο να βλέπεις πως έχουν δημιουργηθεί οι βασικές στήλες αλλά να μπορείς και να κάνεις δοκιμές-αλλαγές σε κάτι ώστε να το φέρεις στα μέτρα σου.

Με ρωτάς το πώς γίνεται κάτι ή το τι δουλειά κάνει και το τι προσφέρει;
Έτοιμα προαποθηκευμένα από το ίδιο το πρόγραμμα εννοείς ή από το χρήστη;

stat-man

• Jr. Member
  • **
« Απάντηση #208 στις: Ιανουαρίου 31, 2023, 18:58:μμ »
Με ρωτάς το πώς γίνεται κάτι ή το τι δουλειά κάνει και το τι προσφέρει;
Έτοιμα προαποθηκευμένα από το ίδιο το πρόγραμμα εννοείς ή από το χρήστη;
Προσπάθησα να φτοιάξω πχ ένα σύστημα μόνος μου , έβαλα την πρώτη βασική , μου έβγαλε τη μείωση στηλών , πήγα να βάλω την επόμενη βασική , αντί να μειωθούν κι άλλο όπως φανταζόμουν οι στήλες αυξήθηκαν.Δεν ξέρω τι κάνω λάθος αλλά θα ήταν πολύ πιο κατανοητό ένα σύστημα από αυτά εδώ μέσα να το βλέπαμε στο πρόγραμμα πως γίνεται.Ακόμα καλύτερα να υπάρχει πχ σαν αρχείο (δεν ξέρω πως) να το εισάγω στο πρόγραμμα και εγώ απλά να αλλάζω τους κωδικούς των ομάδων.Δεν ξέρω παιδιά αλλά έχω καταμπερδευτεί και το αποτέλεσμα είναι να μου σπάσουν τα νεύρα και να το παρατήσω.Τόσα συστήματα έχετε βάλει εδώ μέσα και ούτε ένας δεν έχει κάνει εφαρμογή στο πρόγραμμα να το δούμε στην πράξη.Πολλά ζητάω; Τι να πω

javistas

• Hero Member
« Απάντηση #209 στις: Ιανουαρίου 31, 2023, 19:26:μμ »
Νομίζω ότι το φόρουμ αυτή τη δουλειά κάνει. Δηλαδή το να ποστάρεις ερωτήσεις για το οτιδήποτε και να παίρνεις απαντήσεις.
Τα κατασκευαστικά, δεν είναι παρά μία ακουλουθία από λογικές προτάσεις, όπου εσύ δίνεις τις απαιτήσεις σου και αυτό σου δίνει το τι επαληθεύει αυτό που ζητάς.
Μεγάλη σημασία έχουν τα όρια ομίλου και τα όρια υπερομίλου. Όταν δώσεις 10 βασικές στήλες σε ένα όμιλο, πρέπει να πεις στο πρόγραμμα αν θέλει να επαληθευτούν όλες, ή κάποιες και πόσες θα είναι αυτές.
Αν θες το απόλυτο, θα δώσεις 10-10. Αυτό σημαίνει "έδωσα 10 βασικές με κάποια όρια και θέλω να επαληθευτούν όλες". Συνήθως όμως, δε μας βγαίνουν όλες. Οπότε μπορείς να δώσεις για παράδειγμα 8-10 να επαληθευτούν. Εκεί θα ανέβουν οι στήλες γιατί παίζεις με λάθη.
Στο πρόγραμμα, υπάρχει ένα κουμπί τσεκ με ν, η επικύρωση. Αυτό επικυρώνει τα όρια που έχεις δώσει εκείνη τη στιγμή παντού. Πρέπει να το πατάς κάθε φορά.
Όταν ζητάς να επαληθευτούν τα πάντα, τότε σίγουρα οι στήλες μειώνονται. Όταν ζητάς να παίζεις με λάθη, οι στήλες γίνονται περισσότερες, αλλά σίγουρα είναι λιγότερες από το πλήρες, κάπου ενδιάμεσα ας πούμε.
« Τελευταία τροποποίηση: Ιανουαρίου 31, 2023, 19:29:μμ από javistas »