Και μιας και δίνεται η ευκαιρία, να αναφέρω το εξής, για να μαθαίνουμε όλοι:
Το πρόβλημα των ελαχίστων μεταβλητών, όσο και αν φαίνεται περίεργο, δεν έχει λύση. Τι εννοώ: Ότι δεν υπάρχει αλγόριθμος ο οποίος να δίνει το ελάχιστο μεταβλητό σε χρόνο ανάλογο των στηλών εισόδου. Να θέσω 2 παραδείγματα για να γίνει κατανοητό: Ας υποθέσουμε ότι θέλουμε να βρούμε το ελάχιστο μεταβλητό των 4 τριπλών, σε 4άδες, για 100% 3άρι. Η απάντηση είναι 9 στήλες, αλλά δε βγαίνει με βάση κάποια τακτική, κάποια βήματα δηλαδή. Θα βγει μόνο δημιουργώντας όλες τις πιθανές στήλες (81) και μετά δοκιμάζοντας σετ στηλών.
Δηλαδή, δημιουργώ όλους τους συνδυασμούς με 11 στήλες από τις 81, έχω 100% τριάρι; Ναι.
Δημιουργώ όλους τους συνδυασμούς με 10 στήλες από τις 81, έχω 100% τριάρι; Ναι.
Δημιουργώ όλους τους συνδυασμούς με 9 στήλες από τις 81, έχω 100% τριάρι; Ναι.
Δημιουργώ όλους τους συνδυασμούς με 8 στήλες από τις 81, έχω 100% τριάρι; Όχι.
Εκεί σταματάμε.
Αυτή όμως η διαδικασία είναι εύκολη για 4 τριπλές και 81 στήλες. Όταν μιλάμε όμως για 10 τριπλές, δεν είναι το ίδιο. Μιλάμε για δισεκατομμύρια συνδυασμούς στηλών, που θα πάρει χρόνια να εξεταστούν όλοι. Ο αλγόριθμος του Διόφαντου θα σε φέρει κοντά, ίσως και να βρει τη λύση. Το σημαντικό είναι ότι θα το κάνει σχετικά γρήγορα. Εξ' άλλου θεωρώ ότι το πρόβλημά μας δεν είναι 1,2,3 παραπάνω στήλες στο στοίχημα.