Welcome, Guest. Please login or register.

Αποστολέας Θέμα: Στοίχημα και μαθηματικά την εποχή του covid 19  (Αναγνώστηκε 7058 φορές)

javistas

• Hero Member
  • diophantus.bet@gmail.com
Το στοίχημα πάντα ήταν συνδεδεμένο με μαθηματικά και κατ΄επέκταση με τους νόμους των πιθανοτήτων. Τα μαθηματικά είναι αυτά που επιτρέπουν στο μπουκ να επιζεί ακόμα και αν η τύχη είναι 50-50 (που σε βάθος χρόνου το 50-50 θα παραμείνει).
Το αν ο μπουκ λαδώσει ομάδες(ή "αναγκάσει" ομάδες να χάσουν αδιάφορα ματς), είναι κάτι πέραν από το αν τα μαθηματικά ισχύουν ή όχι. Από τη στιγμή που ο μπουκ διαφημίζεται σε φανέλες, σε γήπεδα, άρα δίνει χρήματα, κάπως πρέπει να πάρει ένα μερίδιο πίσω. Πιθανό να ισχύει κάτι τέτοιο.Να του κάνουν χατίρια οι ομάδες, σε ανύποπτες στιγμές.
Το μονό παίξιμο δεν κάνει θαύματα, αν δε μπορείς να προβλέψεις σωστά. Απλά θα χάσεις τα λιγότερα λεφτά απ' όλες τις άλλες περιπτώσεις. Πάντα θα μιλάμε για χασούρα. Το στοίχημα είναι παιχνίδι αρνητικού τζίρου. Το μονό, σου φέρνει τη μικρότερη χασούρα.
Αυτό τον 1,5 χρόνο που διανύουμε, το περίμενα ότι θα έρχονταν τα πάνω κάτω. Ομάδες που ήταν φαβορί πήγαν χάλια και ομάδες αουτσάιντερ, πήγαν καλά και πήραν πρωτάθλημα. Αν έκανα και λίγο το συνομωσιολόγο, θα έλεγα ότι ήταν η καταλληλότερη στιγμή για στημένα γιατί ο κόσμος κλεισμένος όπως είναι, έριξε το κάτι παραπάνω σε ιντερνετικό τζόγο.

ΥΓ. Ποτέ δεν κατάλαβα τα κλειδώματα θεμάτων. Αν δε θες απαντήσεις, ποιός ο λόγος να γράψεις; Είναι σα να πας στο καφενείο και να θες να μιλάς για ένα θέμα, χωρίς να σου απαντάει κάποιος. Αυτό το φόρουμ έχει τις ρίζες του στην αρχαία Αθήνα που πήγαιναν όλοι στην Αγορά για να μιλήσουν. Δε νομίζω να κλείδωνε κανένας θέματα εκεί...

THEO-007

• Hero Member
Απ: Στοίχημα και μαθηματικά την εποχή του covid 19
« Απάντηση #1 στις: Μαΐου 29, 2021, 19:45:μμ »
Και ο κύριος Φίλλας κλειδώνει όλα τα θέματα του. Το κλείδωσα απλα για να πω την εμπειρία μου χωρίς να θέλω να διαβάσω κάτι άλλο.
« Τελευταία τροποποίηση: Μαΐου 29, 2021, 19:53:μμ από THEO-007 »

javistas

• Hero Member
« Απάντηση #2 στις: Μαΐου 29, 2021, 20:06:μμ »
Και ο κύριος Φίλλας κλειδώνει όλα τα θέματα του. Το κλείδωσα απλα για να πω την εμπειρία μου χωρίς να θέλω να διαβάσω κάτι άλλο.

Το ότι το κλειδώνει ο κ. Φίλλας, δεν αλλάζει τη γνώμη μου για τα κλειδωμένα θέματα. Κατ' εμέ, κλειδωμένο θέμα μπορεί να υπάρξει όταν:
- Κάποιοι στο φόρουμ μαλώνουν συνεχώς.
- Γίνεται μία ανακοίνωση από διαχειριστές-ιδιοκτήτες φόρουμ.
- Ένα θέμα έχει εξαντληθεί και δεν έχει νόημα να επαναλαμβάνονται τα ίδια και τα ίδια.
- Το θέμα δεν επιδέχεται αμφισβήτησης, παράδειγμα 1+1=2.
- Είναι απόφαση από τον ιδιοκτήτη και δε μας αφορά εμάς παραπέρα.

Εσύ είπες την εμπειρία σου ότι όλα στημένα και φέτος έχασες πολλά λεφτά. Εγώ μπορώ να σου φέρω άτομο το οποίο βγήκε κερδισμένο φέτος και δεν πιστεύει σε στημένα. Τι να κάνει, να ανοίξει νέο θέμα κλειδωμένο και αυτός; Έτσι δεν πάμε μπροστά όμως.
Και εγώ εν μέρει μαζί σου είμαι, είχε τρελλά αποτελέσματα φέτος, αλλά είναι άσχετα με τα μαθηματικά αυτά όπως και δεν υπάρχει λόγος κλειδώματος.
Αυτά τα λίγα.

THEO-007

• Hero Member
« Απάντηση #3 στις: Μαΐου 29, 2021, 20:49:μμ »
Σέβομαι την άποψη σου αλλά η κλειδαριά για μένα είναι σημαντική.
Όσο για χασμενα χρηματα καποτε έχανα αλλά πλεον το στοίχημα έχει περάσει στον τομέα της διασκέδασης.
Τα φράγκα τα βγάζω απο αλλου.
« Τελευταία τροποποίηση: Μαΐου 29, 2021, 20:52:μμ από THEO-007 »

javistas

• Hero Member
« Απάντηση #4 στις: Μαΐου 29, 2021, 21:51:μμ »
Σέβομαι την άποψη σου αλλά η κλειδαριά για μένα είναι σημαντική.
Όσο για χασμενα χρηματα καποτε έχανα αλλά πλεον το στοίχημα έχει περάσει στον τομέα της διασκέδασης.
Τα φράγκα τα βγάζω απο αλλου.

Κάνεις λάθος που εστιάζεις στο αν έχασες ή κέρδισες λεφτά. Εγώ το ανέφερα, για να δείξω ότι δεν επιτρέπεις τη διαφορετικότητα της γνώμης.
Κάτι απαράδεκτο κατ' εμέ, αλλά σεβαστό.

THEO-007

• Hero Member
« Απάντηση #5 στις: Μαΐου 29, 2021, 22:04:μμ »
Δεν υπάρχει μονο η διαφορετικότητα της γνώμης. Υπάρχει η ειρωνεία, η επιθετικότητα και πολλά αλλά ικανά να σε κανουν να κλειδώσεις το άρθρο για να τα αποφύγει.

javistas

• Hero Member
« Απάντηση #6 στις: Μαΐου 30, 2021, 16:36:μμ »
Καμία θεωρία, που αποδείχθηκε επιστημονικά, δε φοβήθηκε ειρωνίες και επιθετικότητες.

Το στοίχημα είναι 2 πράγματα : Πρόβλεψη και μαθηματικά. Το δεύτερο αποδεικνύεται, το πρώτο είναι υποκειμενικό. Αν είσαι μάγκας και προβλέπεις, μπράβο σου. Αυτό δε σημαίνει όμως ότι θα κερδίσεις απαραίτητα. Αν είσαι μάγκας και προβλέπεις και ξέρεις και τα μαθηματικά, 2 φορές μπράβο σου. Εκεί θα κερδίσεις σίγουρα.
Προσωπικά, όπου βλέπω κλειδωμένο δεν ξαναμπαίνω, χωρίς παρεξήγηση. Δεν έχει νόημα.

Αυτά τα λίγα.

THEO-007

• Hero Member
« Απάντηση #7 στις: Μαΐου 30, 2021, 22:45:μμ »

Για μένα το στοίχημα είναι καθαρα φουλ στήμενο εδώ και μια τετραετια το λιγοτερο.
Και την στιγμη που υπάρχει αυτό δεν ισχύουν ουτε τα μαθηματικά αλλά ουτε και η πρόβλεψη.
Για τον λογο αυτό παίζω και τα συστήματα (παρολι).
Γιατί είναι τα μόνα που ακόμη και αν χάνεις αγώνες εξακολουθεις να παλευεις για νικητρια στήλη.
Κερδισμένος δεν υπάρχει τουλαχιστον για φετος.
Οτι και να μου πείτε δεν με πειθετε.
Οποίος είναι μάγκας ας το αποδείξει με προγνωστικά.
Απο κει και πέρα μονο τα συστηματα είναι λύση και προσωπικά ακολουθώ τα δυο του κ. Φιλλα.
Δεν έχω βρει κάτι άλλο που να μου ταιριάζει και αμυντικά κσι επιθετικά.
« Τελευταία τροποποίηση: Μαΐου 30, 2021, 22:57:μμ από THEO-007 »