Welcome, Guest. Please login or register.

Αποστολέας Θέμα: Κατασκευαστικό πρόγραμμα - Διόφαντος  (Αναγνώστηκε 97122 φορές)

ΦΙΛΛΑΣ

• Global Moderator
  • Hero Member
  • ΔΕΝ ΠΑΙΖΟΥΜΕ (ΠΕΡΝΑ-ΠΕΡΝΑ) Η ΜΕΛΙΣΣΑ...!!!
Απ: Κατασκευαστικό πρόγραμμα - Διόφαντος
« Απάντηση #105 στις: Οκτωβρίου 06, 2021, 02:21:πμ »
Λογικα πας σπαστο μεταβλητο ,δηλαδη τις 15τριπλες τις κανεις 6 μεταβλητα.

ΕΞΗΓΗΣΕ ΤΟ ΜΟΥ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΣ ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ

Υποθεση κανω,βασιζομενος σε αυτο που αναφερεις

Παράθεση
(15) ΤΡΙΠΛΕΣ (ΞΕΚΙΝΟΝΤΑΣ) ΜΕ (10) ΣΗΜΕΙΑ ΓΙΑ (15ΑΔΑ) ΜΕ (42) ΣΤΗΛΕΣ...!!!   

Κανεις τους αγωνες

1
2
3
4
5........μεταβλητο

και τους 10 ισως 2 στηλες (δ.ε)

1Χ  ολα  μια στηλη

Χ2     ολα  μια στηλη οπου εχουμε 14 στηλες.

Τωρα το ιδιο κανουμε αναλογα τους αγωνες

6
7
8
9
10........μεταβλητο

και τους 10  υπολοιπους  2 στηλες (δ.ε)

1Χ  ολα  μια στηλη

Χ2     ολα  μια στηλη  οπου εχουμε 14 στηλες.

Και το ιδιο για τους
11
12
13
14
15

Και εχουμε 14 στηλες ανα 5νταδα*3=42

ΝΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΣΒΗΣΑ ΕΧΘΕΣ...ΑΠΛΑ ΤΟ ΚΑΝΩ ΚΑΤΕΥΘΕΙΑΝ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΜΟΥ ΒΓΑΖΕΙ (42) ΣΤΗΛΕΣ...!!!ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΟΗΜΑ...ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΝΩ ΟΠΩΣ ΛΕΣ ΕΣΥ...!!!ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΠΟΛΛΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΑΛΛΑ ΔΩΡΟΝ-ΑΔΩΡΟΝ...!!!
ΦΙΛΛΑΣ ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΗΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ.

JONATHAN4E

• Jr. Member
  • **
« Απάντηση #106 στις: Οκτωβρίου 17, 2021, 12:36:μμ »
Kαλημέρα και συγχαρητήρια στον φίλο JAVISΤΑ .Θα ήθελα να ρωτήσω πως μπορεί κάποιος να προμηθευτεί το πρόγραμμα του ΔΙΟΦΑΝΤΟΥ και σε τι τιμή.

valadis

• Newbie
  • *
« Απάντηση #107 στις: Νοεμβρίου 06, 2021, 13:54:μμ »
Γεια σας
Μπορω να αγορασω την πληρη εκδοση του προγραμματος ωστε να μπορω να φορτωσω το κουπονι?

guest1933

• Επισκέπτης
« Απάντηση #108 στις: Νοεμβρίου 06, 2021, 17:21:μμ »
Καλησπέρα Valadi.
Στείλε εαν θέλεις ενα προσωπικό μήνυμα στο δημιουργό του προγράμματος  javistas.
Αυτός θα σε κατατοπίσει πλήρως.

javistas

• Hero Member
  • diophantus.bet@gmail.com
« Απάντηση #109 στις: Νοεμβρίου 08, 2021, 22:09:μμ »
Ένα δελτίο με τρελλή απόδοση που μου έστειλε φίλος και έχασε στις λεπτομέρειες.

3 στάνταρ και 6 διπλές με μοναδικό όρο το εύρος απόδοσης, από 1900-2600. Οι στήλες ήταν 15 και παίχτηκαν με συντελεστή 3 και συνολικό κόστος κοντά στα 11 ευρώ.

antverb" border="0

Γιάννης

• Sr. Member
  • Ενάντια στους BOOK
« Απάντηση #110 στις: Νοεμβρίου 10, 2021, 18:56:μμ »
Ένα update για το πρόγραμμα:
-Πλέον ο Διόφαντος μπορεί να ανοιχτεί και σε full-screen για περισσότερα ματς και στήλες.
- Στο αντίστροφο προστέθηκε η δυνατότητα να παιχτεί και το απλό μεταβλητό. Παράδειγμα 7 ματς, σε 7άδες με 100% 6άρι, στήλες 16 ή 4 τριπλές για 100% 3άρι στήλες 9. Να σημειώσω ότι τα ζητούμενα σωστά σημεία μπορεί να τα δώσει ο παίχτης αν τον βολεύει, παράδειγμα 10 ματς σε 8άδες για 100% 6άρι κλπ.

diof-metavlito" border="0

Πραγματικά φοβερό update.
Λιγο που εχω τρέξει την νεα έκδοση και εχω ενθουσιαστεί.
Συγχαρητήρια και πάλι!!!!!

javistas

• Hero Member
« Απάντηση #111 στις: Νοεμβρίου 10, 2021, 19:44:μμ »
Ένα update για το πρόγραμμα:
-Πλέον ο Διόφαντος μπορεί να ανοιχτεί και σε full-screen για περισσότερα ματς και στήλες.
- Στο αντίστροφο προστέθηκε η δυνατότητα να παιχτεί και το απλό μεταβλητό. Παράδειγμα 7 ματς, σε 7άδες με 100% 6άρι, στήλες 16 ή 4 τριπλές για 100% 3άρι στήλες 9. Να σημειώσω ότι τα ζητούμενα σωστά σημεία μπορεί να τα δώσει ο παίχτης αν τον βολεύει, παράδειγμα 10 ματς σε 8άδες για 100% 6άρι κλπ.

diof-metavlito" border="0

Πραγματικά φοβερό update.
Λιγο που εχω τρέξει την νεα έκδοση και εχω ενθουσιαστεί.
Συγχαρητήρια και πάλι!!!!!

Γιάννη ευχαριστώ.
Επειδή όπως είπα δεν πρέπει να αντιμετωπίζουμε το αντίστροφο μεταβλητό ως μεταβλητό ΠΡΟΠΟ, καλό είναι στο τέλος να τρέχουμε και τις τυχαίες κληρώσεις για να δούμε τι ακριβώς περιμένουμε. Συνήθως μας περιμένουν ευχάριστες εκπλήξεις.

javistas

• Hero Member
« Απάντηση #112 στις: Νοεμβρίου 24, 2021, 11:12:πμ »
Πλέον προστέθηκε και η επιλογή ΑxΒ στο Διόφαντο. Μπορούμε δηλαδή να φτιάξουμε όλους τους πιθανούς συνδυασμούς μεταξύ στηλών που βρίσκονται αποθηκευμένες σε αρχεία.

Dio-axb" border="0

guest1933

• Επισκέπτης
« Απάντηση #113 στις: Νοεμβρίου 24, 2021, 11:33:πμ »
Καλημέρα φίλε μου javistas.
Ακόμα μια προσθήκη στο ΔΙΟΦΑΝΤΟ πραγματικά <ΠΟΛΥ ΔΥΝΑΤΗ> που θα εμπνεύσει τους παίκτες.
Η συνολική σου προσφορά στο κομμάτι που αφορά το κατασκευαστικό είναι ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ.
Σε ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ  φίλε μου.

javistas

• Hero Member
« Απάντηση #114 στις: Νοεμβρίου 24, 2021, 13:39:μμ »
Γιώργο ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια, κάνουμε ότι είναι δυνατό να γίνει χρήσιμο το πρόγραμμα.

Λοιπόν επεξηγήσεις:

Το ΑxΒ μπορεί να φτιαχτεί με 2 τρόπους, εξαρτάται τι ζητάμε. Οι βασικές στήλες, προσφέρουν τη δυνατότητα να γίνει ΑxΒ το σύστημα, απλά σπάζοντας το σύστημα σε 2 μέρη και δίνοντας τις αντίστοιχες βασικές που οδηγούν στις στήλες που θέλουμε.
Αν δε μας καλύπτει αυτό για κάποιους λόγους, τότε μπορούμε να κάνουμε το εξής:
Επιλέγουμε ξεχωριστά τα δύο μέρη ως συστήματα, δημιουργούμε και σώζουμε τις στήλες τους. Μετά φτιάχνουμε νέο σύστημα με τα ίδια ματς και εισάγουμε ως στήλες, το ΑxΒ που έχουμε δημιουργήσει.

javistas

• Hero Member
« Απάντηση #115 στις: Νοεμβρίου 25, 2021, 10:31:πμ »
Θα ξανακάνω μία αναφορά πάλι στο σύστημα ΑxB, επειδή κάποια εδώ μέσα έτσι είναι φτιαγμένα και θέλουμε να τα παίξουμε.
Ας υποθέσουμε ότι έχουμε 6 ματς σε τριπλές και θέλουμε να παίξουμε ΑΧΒ, σπάζοντας τα ματς σε 2 μέρη των 3 τριπλών. Σε κάθε 3άδα τριπλών, θέλω να παίζουν 3 στήλες, οι οποίες είναι οριζόντια:

α. 1Χ2
β. Χ21
γ. 21Χ

Οπότε το ΑΧΒ θα είναι 3*3=9 στήλες. Πώς θα φτιάξω όμως μόνο αυτές τις 9 στήλες;

Όπως είπαμε, κάθε στήλη, είναι βασική στήλη του εαυτού της. Δηλαδή, για να πάρουμε από κάθε τριάδα τριπλών, θα χρησιμοποιήσουμε τις ίδιες τις στήλες ως βασικές στήλες. Κάθε τριάδα τριπλών, θα πρέπει να βρίσκεται στο δικό της όμιλο και εκεί θα ζητήσουμε εμφάνιση 1-1 βασική στήλη. Κάθε βασική στήλη, θα έχει όριο το μήκος της, οπότε εδώ 3-3.

Φτιάξαμε το Α:

sys1a" border="0

Το Β:

sys1b" border="0

Και αφού δώσουμε 2-2 στον υπερόμιλο, το ΑΧΒ:

sys1c" border="0

Με τον ίδιο τρόπο μπορούμε να φτιάξουμε ΑΧΒΧΓ κλπ χωρίς κανένα περιορισμό.
« Τελευταία τροποποίηση: Νοεμβρίου 25, 2021, 10:35:πμ από javistas »

javistas

• Hero Member
« Απάντηση #116 στις: Νοεμβρίου 25, 2021, 10:45:πμ »
Και μία προσθήκη ακόμα στο πρόγραμμα που έκανα, γιατί κάποιες φορές ο κύριος ΟΠΑΠ, τα αναβληθέντα ματς τα εμφανίζει ως ληγμένα και χωρίς σκορ. Οπότε έγινε απαραίτητη μία τροποποίηση, ανάλογα με την κατάσταση που βρίσκεται το ματς. Πλέον θα εμφανίζεται σε πράσινο φόντο το ληγμένο ματς και αν ο παίχτης θέλει να το επιλέξει, θα εμφανίζεται το αντίστοιχο μήνυμα, το οποίο μπορεί να απενεργοποιηθεί φυσικά:

dioph-Finished-Matches" border="0

egbet

• Full Member
« Απάντηση #117 στις: Νοεμβρίου 25, 2021, 13:51:μμ »
Και μιας και δίνεται η ευκαιρία, να αναφέρω το εξής, για να μαθαίνουμε όλοι:

Το πρόβλημα των ελαχίστων μεταβλητών, όσο και αν φαίνεται περίεργο, δεν έχει λύση. Τι εννοώ: Ότι δεν υπάρχει αλγόριθμος ο οποίος να δίνει το ελάχιστο μεταβλητό σε χρόνο ανάλογο των στηλών εισόδου. Να θέσω 2 παραδείγματα για να γίνει κατανοητό: Ας υποθέσουμε ότι θέλουμε να βρούμε το ελάχιστο μεταβλητό των 4 τριπλών, σε 4άδες, για 100% 3άρι. Η απάντηση είναι 9 στήλες, αλλά δε βγαίνει με βάση κάποια τακτική, κάποια βήματα δηλαδή. Θα βγει μόνο δημιουργώντας όλες τις πιθανές στήλες (81) και μετά δοκιμάζοντας σετ στηλών.
Δηλαδή, δημιουργώ όλους τους συνδυασμούς με 11 στήλες από τις 81, έχω 100% τριάρι; Ναι.
Δημιουργώ όλους τους συνδυασμούς με 10 στήλες από τις 81, έχω 100% τριάρι; Ναι.
Δημιουργώ όλους τους συνδυασμούς με 9 στήλες από τις 81, έχω 100% τριάρι; Ναι.
Δημιουργώ όλους τους συνδυασμούς με 8 στήλες από τις 81, έχω 100% τριάρι; Όχι.
Εκεί σταματάμε.
Αυτή όμως η διαδικασία είναι εύκολη για 4 τριπλές και 81 στήλες. Όταν μιλάμε όμως για 10 τριπλές, δεν είναι το ίδιο. Μιλάμε για δισεκατομμύρια συνδυασμούς στηλών, που θα πάρει χρόνια να εξεταστούν όλοι. Ο αλγόριθμος του Διόφαντου θα σε φέρει κοντά, ίσως και να βρει τη λύση. Το σημαντικό είναι ότι θα το κάνει σχετικά γρήγορα. Εξ' άλλου θεωρώ ότι το πρόβλημά μας δεν είναι 1,2,3 παραπάνω στήλες στο στοίχημα.

Kαλημερα σε ολους ξερω οτι εχω κανει λαθος αλλα πρεπει να το βρω,βαζοντας στον διοφαντο 4 τριπλες και παω στο αντιστροφο μεταβλητο  ζητωντας 3δες μου ,βγαζει 28 στηλες(και οχι 9),και κατι αλλο που θελω να ρωτησω παλι (αρχαριος βλεπετε)γιατι στο μεταβλητο αλλαζει συνεχεια το σετ των στηλων απο τι καθοριζεται και πως θα μπορεσω να βρω το καταλληλο .

guest1933

• Επισκέπτης
« Απάντηση #118 στις: Νοεμβρίου 25, 2021, 15:03:μμ »
Το λάθος που κάνεις αγαπητέ φίλε είναι στη δήλωση του μήκους.
Πρέπει να δώσεις 4 μήκος και 3 για 100% σημεία.
Οι 9 αυτές στήλες σου δίνουν 100% 3αρι σε 4 άδα.

egbet

• Full Member
« Απάντηση #119 στις: Νοεμβρίου 25, 2021, 15:14:μμ »
αυτο βαζω.......μηπως εννοεις να βαλω βασικες με ορους?