Είχαμε καιρό να κάνουμε ένα δυνατό Update στο πρόγραμμα.
Όπως είχα πει από παλαιότερα, ο Διόφαντος θα εξελισσόταν ως κατασκευαστικό πρόγραμμα. Στόχος δικός μου εξ' αρχής, δεν ήταν να δώσω άλλο ένα πρόγραμμα το οποίο θα κάνει απλά ένα ξεσκαρτάρισμα στηλών με βάση τις προβλέψεις του παίκτη ούτε να δίνει στο πιάτο τα τελευταία 6 ματς των ομάδων και τη βαθμολογία.
Στόχος ήταν εξ' αρχής να μπορεί το πρόγραμμα να προτείνει και σημεία. Πατώντας πάνω στις αποδόσεις του ΟΠΑΠ τις οποίες θεωρώ αξιόπιστες, μετά από ελέγχους που έχω κάνει, πλέον μπορούμε να μιλάμε για προτεινόμενους όρους όπως οι εναλλαγές αλλά και προτεινόμενες βασικές στήλες πλέον.
Στο πάνελ των βασικών στηλών, έχει μπει άλλο ένα κουμπάκι το οποίο είναι η γεννήτρια βασικών στηλών. Αυτή η γεννήτρια ,με βάση αποδόσεις και γκανιότα, υπολογίζει το πόσα σημεία θα πιάσει η τυχαία βασική στήλη που μας δίνει η γεννήτρια.

Θα ρωτήσει κάποιος "Δηλαδή ότι θα μας δώσει θα περάσει; Αν παίξω 30 βασικές στήλες θα περάσουν όλες στον όμιλο;"
Φυσικά και όχι. Όμως, αν δεν υπάρξουν τρανταχτές πολλές εκπλήξεις στα επιλεγμένα ματς, το σύνολο των προτεινόμενων, θα είναι πολύ κοντά στο πραγματικό σύνολο. Το πρόγραμμα θα προτείνει 2 όρια κοντά στο προτεινόμενο νούμερο ,που είναι δεκαδικό. Ο παίχτης φυσικά μπορεί να το διορθώσει και να βάλει ότι όρια επιθυμεί.
Θα υπάρξει φυσικά και νέο update με παραμετροποίηση των ορίων, όπου ο παίχτης θα μπορεί να βάζει χαλαρά ή σφιχτά όρια.
Εγώ θα προτείνω το εξής: Επιλέξτε ήδη ληγμένα ματς, κανετε ένα εικονικό σύστημα με τριπλές ή διπλές που να περνάει το πλήρες και δείτε πόσες βασικές περνάνε για να βγάλετε συμπέρασμα το τι μπορεί να κάνει η γεννήτρια.
Επίσης έχει προστεθεί ταξινόμηση με βάση πολλαπλές επιλογές πεδίων, επέστρεψε η επιλογή ματς χωρίς κωδικό, οι προτεινόμενοι στατιστικοί όροι, ο πίνακας με τις πληροφορίες των στατιστικών όρων.
Ένα ευχαριστώ στα παιδιά που προτείνουν πράγματα για το πρόγραμμα και το κάνουν καλύτερο.