Welcome, Guest. Please login or register.

Αποστολέας Θέμα: Κατασκευαστικό πρόγραμμα - Διόφαντος  (Αναγνώστηκε 419220 φορές)

javistas

• Hero Member
  • diophantus.bet@gmail.com
Απ: Κατασκευαστικό πρόγραμμα - Διόφαντος
« Απάντηση #210 στις: Ιανουαρίου 31, 2023, 19:27:μμ »
Θα φτιάξω ένα βίντεο και θα το ανεβάσω για να το δείτε.

stat-man

• Jr. Member
  • **
« Απάντηση #211 στις: Ιανουαρίου 31, 2023, 20:22:μμ »
Νομίζω ότι το φόρουμ αυτή τη δουλειά κάνει. Δηλαδή το να ποστάρεις ερωτήσεις για το οτιδήποτε και να παίρνεις απαντήσεις.
Τα κατασκευαστικά, δεν είναι παρά μία ακουλουθία από λογικές προτάσεις, όπου εσύ δίνεις τις απαιτήσεις σου και αυτό σου δίνει το τι επαληθεύει αυτό που ζητάς.
Μεγάλη σημασία έχουν τα όρια ομίλου και τα όρια υπερομίλου. Όταν δώσεις 10 βασικές στήλες σε ένα όμιλο, πρέπει να πεις στο πρόγραμμα αν θέλει να επαληθευτούν όλες, ή κάποιες και πόσες θα είναι αυτές.
Αν θες το απόλυτο, θα δώσεις 10-10. Αυτό σημαίνει "έδωσα 10 βασικές με κάποια όρια και θέλω να επαληθευτούν όλες". Συνήθως όμως, δε μας βγαίνουν όλες. Οπότε μπορείς να δώσεις για παράδειγμα 8-10 να επαληθευτούν. Εκεί θα ανέβουν οι στήλες γιατί παίζεις με λάθη.
Στο πρόγραμμα, υπάρχει ένα κουμπί τσεκ με ν, η επικύρωση. Αυτό επικυρώνει τα όρια που έχεις δώσει εκείνη τη στιγμή παντού. Πρέπει να το πατάς κάθε φορά.
Όταν ζητάς να επαληθευτούν τα πάντα, τότε σίγουρα οι στήλες μειώνονται. Όταν ζητάς να παίζεις με λάθη, οι στήλες γίνονται περισσότερες, αλλά σίγουρα είναι λιγότερες από το πλήρες, κάπου ενδιάμεσα ας πούμε.
Εσύ ωραία τα λες αλλά δεν βοηθάει καθόλου.Εαν δεν το δω κάπου στην πράξη με απτό παράδειγμα δεν μπορώ να το κατανοήσω.Εγώ απλά δεν μπορώ να καταλάβω γιατί είναι τόσο δύσκολο να βάλετε από εδώ μέσα 3-4 συστήματα και να τα εφαρμόσετε στο πρόγραμμα να δούμε και εμείς οι άσχετοι πως το κάνετε.Μπορεί για εσάς να φαίνονται απλά αυτά αλλά δεν έχουν όλοι την ίδια αντίληψη.

javistas

• Hero Member
« Απάντηση #212 στις: Ιανουαρίου 31, 2023, 22:10:μμ »
Έφτιαξα ένα βιντεάκι μικρό για βασικές στήλες και αντίστροφο μεταβλητο, τα βασικά.

Αν δεν κατάλαβες κάτι, γράψε εδώ τι δεν κατάλαβες.

https://www.mediafire.com/file/zg9caspo5j6twkh/diophantus-video-vasikiStili.mkv/file
« Τελευταία τροποποίηση: Ιανουαρίου 31, 2023, 22:22:μμ από javistas »

javistas

• Hero Member
« Απάντηση #213 στις: Ιανουαρίου 31, 2023, 22:22:μμ »
Νομίζω ότι το φόρουμ αυτή τη δουλειά κάνει. Δηλαδή το να ποστάρεις ερωτήσεις για το οτιδήποτε και να παίρνεις απαντήσεις.
Τα κατασκευαστικά, δεν είναι παρά μία ακουλουθία από λογικές προτάσεις, όπου εσύ δίνεις τις απαιτήσεις σου και αυτό σου δίνει το τι επαληθεύει αυτό που ζητάς.
Μεγάλη σημασία έχουν τα όρια ομίλου και τα όρια υπερομίλου. Όταν δώσεις 10 βασικές στήλες σε ένα όμιλο, πρέπει να πεις στο πρόγραμμα αν θέλει να επαληθευτούν όλες, ή κάποιες και πόσες θα είναι αυτές.
Αν θες το απόλυτο, θα δώσεις 10-10. Αυτό σημαίνει "έδωσα 10 βασικές με κάποια όρια και θέλω να επαληθευτούν όλες". Συνήθως όμως, δε μας βγαίνουν όλες. Οπότε μπορείς να δώσεις για παράδειγμα 8-10 να επαληθευτούν. Εκεί θα ανέβουν οι στήλες γιατί παίζεις με λάθη.
Στο πρόγραμμα, υπάρχει ένα κουμπί τσεκ με ν, η επικύρωση. Αυτό επικυρώνει τα όρια που έχεις δώσει εκείνη τη στιγμή παντού. Πρέπει να το πατάς κάθε φορά.
Όταν ζητάς να επαληθευτούν τα πάντα, τότε σίγουρα οι στήλες μειώνονται. Όταν ζητάς να παίζεις με λάθη, οι στήλες γίνονται περισσότερες, αλλά σίγουρα είναι λιγότερες από το πλήρες, κάπου ενδιάμεσα ας πούμε.
Εσύ ωραία τα λες αλλά δεν βοηθάει καθόλου.Εαν δεν το δω κάπου στην πράξη με απτό παράδειγμα δεν μπορώ να το κατανοήσω.Εγώ απλά δεν μπορώ να καταλάβω γιατί είναι τόσο δύσκολο να βάλετε από εδώ μέσα 3-4 συστήματα και να τα εφαρμόσετε στο πρόγραμμα να δούμε και εμείς οι άσχετοι πως το κάνετε.Μπορεί για εσάς να φαίνονται απλά αυτά αλλά δεν έχουν όλοι την ίδια αντίληψη.

Τις επόμενες ημέρες, θα ανεβάσω και tips για το πρόγραμμα, για το πώς να επιλέξουμε στατιστικά και άλλους όρους.

stat-man

• Jr. Member
  • **
« Απάντηση #214 στις: Φεβρουαρίου 01, 2023, 11:50:πμ »
Με βοήθησε αρκετά το βιντεάκι σου και σε ευχαριστώ που μπήκες στον κόπο να το φτοιάξεις.Άρχισα λίγο να παίρνω μπρος.
Δοκίμασα να εισάγω ένα σύστημα του Φίλλα.Το (27) ΑΓΩΝΕΣ (ΠΑΡΟΛΙ) ΓΙΑ (9ΑΔΕΣ) ΜΕ (18) ΣΤΗΛΕΣ (το οποίο είναι πλέον σβησμένο αλλά το βρήκα στην cache της google).
Εν περιλήψει : (τα κάνω copy/paste)
ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΧΩΡΙΣΜΕΝΟ ΣΕ (9) ΟΜΙΛΟΥΣ ΑΝΑ (3) ΑΓΩΝΕΣ
ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΟΜΙΛΟ ΖΗΤΑΜΕ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ (1-3) ΣΗΜΕΙΑ
ΔΙΠΛΑ ΕΧΩ (3) ΒΑΣΙΚΕΣ ΣΤΗΛΕΣ ΜΕ (9) ΑΓΩΝΕΣ...ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ (3) ΜΕ ΖΗΤΟΥΜΕΝΑ (3-9)
ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ ΕΧΟΥΜΕ (6) ΒΑΣΙΚΕΣ ΜΕ (3) ΣΗΜΕΙΑ ΤΗΝ ΚΑΘΕ ΜΙΑ ΟΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΜΕ (1-3)
ΕΧΟΥΜΕ ΒΑΛΕΙ (8-8) ΕΝΑΛΛΑΓΕΣ (ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΔΕΝ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ) ΔΙΟΤΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΟ ΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟ ΜΕ (1)

Στο διαταύτα : Κατάφερα και πέρασα όλους τους βασικούς όρους εκτός το τελευταίο με τις εναλλαγές οι οποίες δεν έχω καταλάβει τι κάνουν.
Αρχικά το πλήρες μου βγάζει 4.686.825 στήλες και με την εφαρμογή των 18 βασικών το έφτασα στις 216 στήλες.Τα έχω κάνει σωστά μέχρι εδώ;

javistas

• Hero Member
« Απάντηση #215 στις: Φεβρουαρίου 01, 2023, 16:16:μμ »
Με βοήθησε αρκετά το βιντεάκι σου και σε ευχαριστώ που μπήκες στον κόπο να το φτοιάξεις.Άρχισα λίγο να παίρνω μπρος.
Δοκίμασα να εισάγω ένα σύστημα του Φίλλα.Το (27) ΑΓΩΝΕΣ (ΠΑΡΟΛΙ) ΓΙΑ (9ΑΔΕΣ) ΜΕ (18) ΣΤΗΛΕΣ (το οποίο είναι πλέον σβησμένο αλλά το βρήκα στην cache της google).
Εν περιλήψει : (τα κάνω copy/paste)
ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΧΩΡΙΣΜΕΝΟ ΣΕ (9) ΟΜΙΛΟΥΣ ΑΝΑ (3) ΑΓΩΝΕΣ
ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΟΜΙΛΟ ΖΗΤΑΜΕ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ (1-3) ΣΗΜΕΙΑ
ΔΙΠΛΑ ΕΧΩ (3) ΒΑΣΙΚΕΣ ΣΤΗΛΕΣ ΜΕ (9) ΑΓΩΝΕΣ...ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ (3) ΜΕ ΖΗΤΟΥΜΕΝΑ (3-9)
ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ ΕΧΟΥΜΕ (6) ΒΑΣΙΚΕΣ ΜΕ (3) ΣΗΜΕΙΑ ΤΗΝ ΚΑΘΕ ΜΙΑ ΟΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΜΕ (1-3)
ΕΧΟΥΜΕ ΒΑΛΕΙ (8-8) ΕΝΑΛΛΑΓΕΣ (ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΔΕΝ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ) ΔΙΟΤΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΟ ΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟ ΜΕ (1)

Στο διαταύτα : Κατάφερα και πέρασα όλους τους βασικούς όρους εκτός το τελευταίο με τις εναλλαγές οι οποίες δεν έχω καταλάβει τι κάνουν.
Αρχικά το πλήρες μου βγάζει 4.686.825 στήλες και με την εφαρμογή των 18 βασικών το έφτασα στις 216 στήλες.Τα έχω κάνει σωστά μέχρι εδώ;

Λογικά σωστά είναι, αλλά πιθανολογώ ότι στις εναλλαγές δε θα τα καταφέρεις, διότι στο Διόφαντο ως εναλλαγές, εννοούμε το διαφορετικό σημείο που είναι γειτονικό, εννοώ σε αυτό το σύστημα εννοεί το μη γειτονικό.
Μπορείς όμως να το πετύχεις και στο Διόφαντο και θα σου πω πως.

stat-man

• Jr. Member
  • **
« Απάντηση #216 στις: Φεβρουαρίου 01, 2023, 16:42:μμ »

Λογικά σωστά είναι, αλλά πιθανολογώ ότι στις εναλλαγές δε θα τα καταφέρεις, διότι στο Διόφαντο ως εναλλαγές, εννοούμε το διαφορετικό σημείο που είναι γειτονικό, εννοώ σε αυτό το σύστημα εννοεί το μη γειτονικό.
Μπορείς όμως να το πετύχεις και στο Διόφαντο και θα σου πω πως.

Ok ας το αφήσουμε προσωρινά να ασχοληθώ λίγο με τα βασικά και αν κολήσω πουθενά ξαναρωτάω.Και το βιντεάκι με τα στατιστικά θα βοήθαγε όποτε βρεις χρόνο να το ανεβάσεις.Πάντως ξεμπλόκαρα λίγο.Επιτέλους γιατί το είχα σε αχρηστία το πρόγραμμα από την αρχή.

ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ

• Hero Member
« Απάντηση #217 στις: Φεβρουαρίου 02, 2023, 17:58:μμ »
Μπράβο στο φίλο γ την πρωτοβουλία οδηγιών του προγράμματος ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ..

https://youtu.be/3JEEY8HMf0o
https://youtu.be/gdJ0XtRDmFU
https://youtu.be/Ff9kAM_qBFU

Με αυτόν τον τρόπο θα βοηθήσει κόσμο με ζωντανές οδηγίες χρήσης κ να μπορέσει ο κοσμος να γνωρίσει το πρόγραμμα!

javistas

• Hero Member
« Απάντηση #218 στις: Φεβρουαρίου 02, 2023, 22:29:μμ »
Μπράβο στο φίλο γ την πρωτοβουλία οδηγιών του προγράμματος ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ..

https://youtu.be/3JEEY8HMf0o
https://youtu.be/gdJ0XtRDmFU
https://youtu.be/Ff9kAM_qBFU

Με αυτόν τον τρόπο θα βοηθήσει κόσμο με ζωντανές οδηγίες χρήσης κ να μπορέσει ο κοσμος να γνωρίσει το πρόγραμμα!

Μπράβο στο φίλο που έφτιαξε οδηγό για τη χρήση του προγράμματος!
Θα επανέλθω κι εγώ με κάποιες προτάσεις για το πώς μπορούμε να κάνουμε πιο αποδοτικό το σύστημα μας΄.

ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ

• Hero Member
« Απάντηση #219 στις: Φεβρουαρίου 03, 2023, 06:26:πμ »
Κάντε προτάσεις στον κατασκευαστή σε θέματα βελτιώσεις κ νέες προσθήκες..
Δώστε ιδέες κ μεταδώστε την σκέψη σας ώστε να δώσετε τροφή στον κατασκευαστή να της εξέταση κ να ασχοληθεί με νέα βήματα...

stat-man

• Jr. Member
  • **
« Απάντηση #220 στις: Φεβρουαρίου 03, 2023, 09:24:πμ »
Πάρα πολύ χρήσιμα τα βιντεάκια και έπρεπε από την αρχή να είχαν γίνει.
Εγώ πάντως επιμένω οτι θα μας έλυνε τα χέρια εαν κάτω από κάθε σύστημα που μπαίνει στο forum υπήρχε ένα αρχείο το οποίο θα μπορούσες να το φορτώνεις στο Διόφαντο και να το χρησιμοποιούσες με δικούς σου εννοείται κωδικούς αγώνων ή εαν θες να μπορείς να το τροποποιείς με βάση τις ανάγκες σου.Επίσης , όταν με τον καιρό μαζευτούν πολλά έτοιμα τέτοια συστήματα , μπορούν να συγκεντρωθούν σε ένα μέρος ώστε κάποιος να μπορεί να τα κατεβάσει και να τα έχει ως βιβλιοθήκη συστημάτων ώστε να μπορεί να διαλέγει ποιο να φορτώσει στο πρόγραμμα κάθε φορά.
« Τελευταία τροποποίηση: Φεβρουαρίου 03, 2023, 09:27:πμ από stat-man »

javistas

• Hero Member
« Απάντηση #221 στις: Φεβρουαρίου 04, 2023, 11:53:πμ »
Πάρα πολύ χρήσιμα τα βιντεάκια και έπρεπε από την αρχή να είχαν γίνει.
Εγώ πάντως επιμένω οτι θα μας έλυνε τα χέρια εαν κάτω από κάθε σύστημα που μπαίνει στο forum υπήρχε ένα αρχείο το οποίο θα μπορούσες να το φορτώνεις στο Διόφαντο και να το χρησιμοποιούσες με δικούς σου εννοείται κωδικούς αγώνων ή εαν θες να μπορείς να το τροποποιείς με βάση τις ανάγκες σου.Επίσης , όταν με τον καιρό μαζευτούν πολλά έτοιμα τέτοια συστήματα , μπορούν να συγκεντρωθούν σε ένα μέρος ώστε κάποιος να μπορεί να τα κατεβάσει και να τα έχει ως βιβλιοθήκη συστημάτων ώστε να μπορεί να διαλέγει ποιο να φορτώσει στο πρόγραμμα κάθε φορά.

Η ιδέα είναι καλή. Θα κοιτάξω πώς είναι πιο εύκολο να υλοποιηθεί.

Προστέθηκαν δύο ακόμη αγορές για το φίλο που το ζήτησε:
- Μονά/ζυγά γκολ.
- Ακριβές σύνολο γκολ.

javistas

• Hero Member
« Απάντηση #222 στις: Φεβρουαρίου 15, 2023, 11:59:πμ »
Ο φίλος ανέβασε και άλλα βιντεάκια για τη χρήση του προγράμματος εδώ:

https://www.youtube.com/@bettopgr

Είναι στα σχέδια μου να ανεβάσω κι εγώ για κάποια πράγματα που θέλω να εξηγήσω, οπότε λίγο αναμονή.

stat-man

• Jr. Member
  • **
« Απάντηση #223 στις: Φεβρουαρίου 17, 2023, 15:25:μμ »
To εξελακι που έχει σε ένα βίντεο με το Kelly από που το κατεβάζουμε ξέρει κανείς;

ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ

• Hero Member
« Απάντηση #224 στις: Φεβρουαρίου 17, 2023, 18:30:μμ »
To εξελακι που έχει σε ένα βίντεο με το Kelly από που το κατεβάζουμε ξέρει κανείς;

Δες στην περιγραφή του βίντεο..
Ότι βίντεο παρακολουθείς θα τσεκάρεις κ τής περιγραφές..