Καλησπέρα σε όλους,
να πω λίγο πιο καθαρά πώς το δουλεύω για να μην υπάρχει παρεξήγηση.
Όταν ξεκίνησα να φτιάχνω το πρόγραμμα, δεν με ενδιέφεραν καθόλου τα odds. Η βάση μου ήταν καθαρά η δυναμική των ομάδων και το hit rate. Δηλαδή να βρίσκω όσο το δυνατόν περισσότερα σωστά αποτελέσματα μέσα σε ένα σύνολο αγώνων (π.χ. 90–100 αγώνες ΣΚ).
Πάνω σε αυτό “χτίστηκε” όλο:
Poisson, ELO, form, tactical DNA, volatility, ML και στη συνέχεια οι μηχανές του MASTER για singles, DC, O/U, GG/NG κτλ.
Τα tickets που ανεβάζω εδώ είναι απλά ένα αυτόματο output του προγράμματος. Προσωπικά δουλεύω διαφορετικά: κοιτάω όλο το pool των αγώνων, διαβάζω τα layers (Poisson, ELO, DNA κ.λπ.) και φτιάχνω τα δικά μου tickets.
Οπότε η λογική είναι:
πρώτα βρίσκω σωστά σημεία (hitrate) και μετά, στο τέλος, κοιτάω τα odds για το πώς θα παιχτούν.
Τώρα, για την παρατήρηση του javistas: έχει δίκιο.
Έχω ήδη εντοπίσει ότι στο O/U τα odds που έρχονται από το API περνάνε όλα μαζί χωρίς σωστό φιλτράρισμα (bookmaker / latest snapshot), με αποτέλεσμα να εμφανίζονται λάθος τιμές σε κάποιες περιπτώσεις.
Αυτό είναι καθαρά τεχνικό θέμα και θα διορθωθεί.
Σε κάθε περίπτωση, συμφωνώ απόλυτα ότι χωρίς σωστά δεδομένα (odds, mapping κτλ) δεν μπορεί να υπάρξει σωστή αξιολόγηση.
Στόχος μου δεν είναι να δείξω “φουσκωμένα” ROI σε test, αλλά να φτιάξω κάτι που να στέκεται σε βάθος χρόνου.
Καλή συνέχεια σε όλους 👍